Зашто бисте увек требали користити ИоуТубе-ов начин побољшања приватности

Недавно је ИоуТубе покренуо нову функцију на веб локацији коју је назвао Режим побољшања приватности. Пронаћи ћете опцију када отворите опције за уградњу на веб локацију за уметање видео кода на веб локације других произвођача.



ИоуТубе видео снимци се могу уграђивати на веб локације других произвођача попут мог директно тако да посетиоци моје веб странице могу да репродукују видео снимке без да прво морају да кликну на ИоуТубе.

Начин побољшања приватности је нова опција коју је ИоуТубе додао подешењима за уграђивање које побољшавају приватност приликом уграђивања видео записа на веб локације трећих страна.

Када је омогућено, ИоуТубе неће чувати информације о посетиоцима на страницама на вашој веб локацији на којима су уграђени ИоуТубе видео снимци осим ако посетиоци не комуницирају са тим видео записима. Замислите то као „кликни за играње“; уколико не кликнете, ИоуТубе обећава да неће чувати податке о вама.



Режим је додан након покретања ГДРП-а, Опште уредбе о заштити података, Европске уније, 25. маја 2018. године.

Подразумевани ИоуТубе видео уградиви постављају колачиће на корисничке системе чим отворе веб странице са уграђеним ИоуТубе видео записима. Гоогле може користити колачић за испоручивање циљаног огласа, додавање информација у профил корисника или праћење корисника.

ИоуТубе начин побољшања приватности

youtube privacy enhanced mode



Начин побољшања приватности је онемогућен према заданим поставкама када отворите опције за уградњу и мора бити ручно омогућен.

Ево шта се дешава када потврдите поље:

Задани ИоуТубе уграђени код без активираног начина приватности изгледа овако:



ИоуТубе уграђени код за видео записе са начином побољшања приватности изгледа овако: