Уклоните старе Виндовс датотеке након инсталације Фалл Цреаторс Упдате

Ако сте овде редовни корисник, знате да можете да ослободите пуно простора на диску након инсталирања нове исправке за Виндовс.



Мицрософт је ове недеље објавио Фалл Цреаторс Упдате за Виндовс 10. Виндовс спрема копију старог оперативног система након ажурирања функција, углавном ради лакшег враћања ажурирања ако се појаве проблеми.

Иако је то од велике користи у том случају, то значи да стара инсталација Виндовса заузима двадесет, тридесет или више гигабајта простора на диску.

Брза провера мог Сурфаце Про 4 открила је да је користио 106 гигабајта простора. Иако је то сигурно грешка у прорачуну, јер чврсти диск Сурфаце има величину од 116 гигабајта, то још увек значи да ћете моћи да ослободите прилично мало простора на диску када то учините.



Савет савета : Препоручује се уклањање старих инсталационих датотека само ако сте сигурни да се не морате вратити на претходну верзију. Ако сте у недоумици, направите сигурносну копију главне Виндовс партиције да бисте је могли обновити у случају потребе да вратите Виндовс верзију.

Чишћење диска

disk cleanup

Урадите следеће да проверите колико простора на диску можете да ослободите.

  1. Тапните на Виндовс тастер, откуцајте чишћење диска, држите тастер Схифт и тастер Цтрл и изаберите унос. Ово одмах учитава повишени интерфејс. Провери Убрзајте системске датотеке за чишћење диска учитавање додатних детаља о томе.
  2. Унос који тражите назива се 'Претходне Виндовс инсталације'. Можете да проверите друге уносе да бисте ослободили још више простора на диску.
  3. Притисните дугме ОК након што сте проверили све ставке да бисте започели са брисањем датотека.
  4. Потврдите позив „да ли сте сигурни да желите трајно избрисати ове датотеке“.



Виндовс брише датотеке и ослобађа простор на диску током процеса.

Друга опција

delete previous versions of windows

Ажурирање Виндовс 10 Фалл Цреаторс долази са опцијом аутоматског чишћења коју бисте такође могли да омогућите.

  1. Користите Виндовс-И да отворите апликацију Подешавања.
  2. Идите на Систем> Складиштење.
  3. Укључите опцију Стораге сенсе на.
  4. Изаберите „промените како ослобађамо простор“.
  5. Означите опцију 'делете тхе Претходне верзије оперативног система Виндовс'.
  6. Затворите апликацију Подешавања.



Виндовс 10 ће обрисати претходне верзије оперативног система Виндовс 10 дана након инсталирања исправке. Ово вам даје више од недељу дана да утврдите да ли је нова верзија стабилна и функционална пре него што се стара верзија избрише.

Главна предност ове методе је у томе што је аутоматизована. Подесите га једном и више се никада нећете морати бринути око чишћења простора на диску. Лоша страна је што се претходне инсталационе датотеке бришу након тачно десет дана. То значи да имате само десет дана за тестирање нове верзије, а такође и да дисковни простор неће бити ослободјен раније.