Поправите не прекидајте везу на иПоду

До Дисцоннецт је имплементиран на Аппле иПод-овима како би се спречио губитак података упозоравајући корисника да не искључује иПод док је још увек у употреби на рачунару. Ову поруку треба узимати озбиљно већину времена јер може имати катастрофалне последице. . Ако на пример пребаците датотеке на иПод и одспојите иПод из рачунара током рада, можда ћете после тога доживети губитак података или оштећење датотеке.

Међутим, понекад се појављује порука Не прекидај везу иако су сви трансфери завршени и иТунес је затворен. Али не брините, можете покушати са неколико ствари да порука нестане.

Ако иТунес и даље ради на вашем рачунарском систему, затворите га и погледајте да ли порука нестаје. Ако то није случај, покрените га поново и кликните на икону Избаци диск у доњем десном углу екрана.

Избацивањем иПод-а у иТунес у основи се прекида веза између иТунес софтвера и иПода, тако да бисте могли без проблема да искључите уређај с рачунара.

Ако то није случај, мораћете да урадите следеће. ИПод је повезан са вашим оперативним системом и требао би се појавити на листи повезаних уређаја.

Кликните десним тастером миша на иПод и изаберите Избаци из контекстног менија. Ово би требало уклонити иПод са листе уређаја и тако прекинути везу с вашим оперативним системом. Ако се порука и даље појављује, покушајте потражити програме у управитељу задатака који су повезани са вашим иПод-ом и убијте поступак.

Ако се на иПод-у и даље појављује порука Дон'т Дисцоннецт, покушајте и једноставно је прекините. Само уверите се да се у позадини не ради ништа што и даље комуницира са вашим иПодом. Тада то не би требао бити проблем.