Фирефок 62 с јасним локалним информацијама о синкронизацији података приликом прекида везе

Мозилла планира представити побољшање за Функција Синц прегледача Фирефок ; Корисници Фирефока добит ће промпт када одвоје профил прегледача из Фирефок Синц-а који им пружа могућности за брисање података о локалној синхронизацији.



Фирефок Синц је уграђена функција за синхронизацију података веб прегледача Фирефок. Корисници Фирефок-а могу га користити за синхронизацију неких података прегледавања као што су лозинке, обележивачи или историја прегледавања како би се приступило подацима у свим инстанцама Фирефока повезане на исти налог за синхронизацију.

Кад искључите Фирефок Синц на уређају, ништа се не догађа одмах или локално одмах. Фирефок неће избрисати локалне податке који су можда синхронизовани са уређајем, а даљински подаци се такође не додирују.

Док можете локалне податке избрисати ручно и удаљени подаци Фирефока такође, на вама је да то учините.



Процес се мења са издавањем Фирефок 62 који Мозилла планира да изда 5. септембра , 2018 на канал Стабле.

disconnect firefox sync

Почев од Фирефок 62, Фирефок ће корисницима приказати промпт кад је на уређају онемогућена постојећа веза Фирефок Синц.



Фирефок приказује упит кориснику који нуди уклањање података повезаних са Синц.

Да ли желите да уклоните и податке из прегледача са овог рачунара? Подаци Фирефок Синц остаће на вашем рачуну, без обзира.

Дијалог приказује две опције:

  • Уклоните Фирефок Синц податке - ово уклања обележиваче, лозинке, историју прегледавања и друге податке које подржава Фирефок Синц.
  • Уклоните остале приватне податке - ово уклања податке као што су колачићи, веб кеш или подаци ван веб локација.



Можете да проверите једну, обе, или ниједну опцију. Ако не желите да се било какви подаци уклањају, притисните тастер 'само прекини везу' без да потврдите било који од приказаних оквира.

Имајте на уму да се нова функција не додирује даљинским подацима. Ако желите да уклоните удаљене податке, то треба да урадите на свом Страница са Фирефок налогом .

Зашто Мозилла врши промене?



Мозилла је открила на званичном попису грешака на Бугзилла @ Мозилла да „многи корисници верују да ће се њихови подаци избрисати из прегледача“ када прекину Фирефок Синц.

Нова брзина даје корисницима могућност уклањања података уколико то желе. Међутим, корисници Фирефока који желе избрисати само удаљене податке то не могу лако. Вероватно најлакша опција за уклањање синхронизованих података на Мозилла серверима је брисање целог Фирефок налога.

Можете такође онемогућите потпуно синхронизацију у Фирефоку , или конфигуришите двофакторску провјеру аутентичности за тај додатни бит сигурности . (виа Сорен )

Сад сте : Користите ли функцију синхронизације коју прегледачи подржавају?