Онемогућавање ове врсте датотеке може наштетити вашем рачунару у Гоогле Цхроме-у

Сваки пут када покушате да преузмете извршну датотеку у Гоогле Цхроме-у, на дну прегледача приказује се следеће обавештење о потврди: 'Ова врста датотеке може наштетити вашем рачунару. Јесте ли сигурни да желите преузети .. '. Приказује се позив за чување или одбацивање који вам даје могућност да датотеку сачувате на локалном чврстом диску или да одбаците преузимање. То још увек значи да морате да померите миша доле до упита да бисте одабрали опцију.

Иако то нисам могао да потврдим, у коментарима корисника прочитао сам да чак и корисници Линука добијају поруку.

this type of file can harm your computer

Постоји ли начин да се порука ослободи? Да и не. Не постоји прекидач за потпуно онемогућавање упита за потврду и задржавање функције аутоматског преузимања. Не постоји опција Цхроме или параметар покретања који се могу користити за онемогућавање поруке ове врсте датотеке која може наштетити вашем рачунару.

Једина опција коју корисници имају је да омогуће опцију да поставе питање где да сачувају сваку датотеку пре преузимања. То није идеално решење јер ће покренути прозор за преузимање при сваком преузимању.

Прозор кориснику нуди предност. Уместо да померите миш на позив Саве или Дисцард сачувај је преузимање могуће завршити притиском на тастер Ентер на тастатури, под условом да се на екрану прикаже прави директориј.

То је то. Или имате могућност да живите са поруком 'штети вашем рачунару' или да пребаците на опцију питај пре преузимања да бисте је заменили прозором за преузимање.

Нисам тестирао трећу алтернативу: Довнлоад Манагерс. Ови програми би теоретски требали бити у могућности да пресрећу преузимања тако да се датотеке преузимају аутоматски и без проширивања искачућег прозора.

ажурирање : Гоогле је изменио поруку и опције које корисници имају у последњим верзијама Цхроме-а. Сада уместо ње видите следећу поруку:

is not commonly downloaded and could be dangerous

Чита се : Назив датотеке се не преузима често и може бити опасан.

Приказује се само дугме за одбацивање, а када кликнете на њега, уклоните преузету датотеку из рачунара тако да она више није доступна. Пошто сте прво желели да преузмете датотеку, вероватно сте више заинтересовани за преузимање. За то је потребно да кликнете на икону мале стрелице са десне стране дугмета за одбацивање да бисте приказали опцију Кееп. Изаберите Кееп и преузимање ће бити сачувано.

Међутим, још увек не постоји опција за онемогућавање поруке упозорења у прегледачу Гоогле Цхроме.